En perser er en smuk kat

At have en perser kat er en god ting af mange grunde. Først og fremmest er den smuk kat, men det også en hyggelig og meget rolig kat, der bare er rar at være sammen med.

En perser

En perser kategoriseres som en kat af mellem til stor størrelse. Den vil typisk veje op til 7 kg og vejer op til 6 kg. Den lever et sted mellem 10 og 17 år. Altså levealderen kan variere rigtigt meget. Derfor er det vigtigt, at den holdes sund og rask, hvis du gerne vil have din kat i mange år. En perser har tætbygget ben, der for den til at se tyk ud. Men den har også en smuk, lang pels, der giver den sit karakterisk look.

Vil have ro

En rolig husstand er noget som en perser kat rigtig godt kan lide. For det er en stille og rolig kat, der bedst kan lidt blot at observere hvad der sker omkring den. Så hvis du er glad for en kat, der meget blot ligger og nyder livet, så er det en god ide at anskaffe sig en perser kat.

Pelsen skal plejes

Det mest karakteristiske ved en perser kat er pelsen. For det er nemlig den lange pels, som perser katten er kendt for. Det er en meget blød og dejlig at røre ved. En lang pels skal selvfølgelig plejes, og det skal du være opmærksom på, når du anskaffer dig en perser kat. Pelsen skal dagligt børstes, for hvis den først er filtret, så er det svært at gære noget ved det. Eller det vil ihvertfald kræve en tur til dyrlægen eller måske skal pelsen barneres af. 

En rigtig god familiekat

Helt generelt er en kat rigtig god at have som familiekat. Den er meget rolig, og så vil den elske sin familie, og dermed give rigtigt meget igen. Og så er den en meget udpræget indekat. Men du skal være opmærksom på at en perser ikke er glad for støj, så hvis jeres familie er larmende er en perser ikke den optimale kat til jer. Og så vil en perser helst være det eneste kæledyr i familien.

Men den fælder

En perser skifter hele tiden pels, og taber dermed rigtig meget hår. Derfor skal du være opmærksom på om der er allergi i din familie og omgangskreds. Og det store pelstab betyder også at en perser sluger rigtig megt hår. Derfor er det en god ide at investere i kattegræs for at perseren slipper for at lide af forstoppelse.

Aflivning skal foregår ordentligt

Når du bliver tvunget til at tage afsked med din hund eller kat, så skal det selvfølgelig gøre ordentligt. For når dit  husdyrs liv ikke længere er værdigt, så er en aflivning den mest respektfulde ting at gøre. Og aflivning skal selvfølgelig gøres af fagpersoner, der er uddannet til at håndtere tingene til at tage ordentlig afsked mit dit firebenet dyr. I øvrigt er det noget, der kan gøres både hjemme eller hos dyrlægen. Og efterfølgende skal der foretages en kremering af dyret. Men genrelt er aflivning af hund noget, som du skal have styr på, inden du tager beslutningen om det.

 

Skriv en kommentar