Staffordshire bull terrier: den perfekte hund til den aktive hundeejer eller familie

Hvis du overvejer at få en hund, og du er en del af en familie med en aktiv livsstil, er staffordshire bull terrieren den perfekte hund til dig. Du får dig en makker, som elsker at tage med dig ud at løbe eller gå lange ture, og du får samtidig en hund, som knytter et stærkt bånd til både dig og familien.

 

Læs videre hvis du vil vide mere om staffordshire bull terrierens kvaliteter eller gå ind på staffordshire-bull-terrier.dk.

 

En energisk og legesyg hund

En staffordshire bull terrier er en aktiv hunderace. Den har behov for meget motion, og derfor egner den sig perfekt til personer, som er aktive. Luftning af hunden må gerne foregå i højt tempo med for eksempel en løbetur.

 

Det er også fint med en tur i hundeskoven eller andre steder, hvor hunden kan løbe løs. Den har brug for at blive stimuleret og opdage nye dufte, så det kan være en god idé at variere, hvor du og familien går tur med den, så den kan opleve et andet miljø med andre dufte.

 

Staffordshire bull terrieren vil rigtig gerne lege. I kan for eksempel lave apporteringstræning med den, hvor den både får brugt sit hoved og sin krop.

 

Det skal du vide om træning og opdragelse

Det er vigtigt at være opmærksom på, at staffordshire bull terrieren kan være en stædig hund. Det er en god idé at få hunden som hvalp og være meget opmærksom på at træne den grundigt i lydighed fra hvalpestadiet.

 

Det kan være en ganske lydig hund, men det afhænger i stor grad af, hvor meget du gør ud af at opdrage den. Det er især vigtigt at opdrage den til at være omkring børn, hvis der er mindre børn i familien. Hvis man varetager træningen ordentligt, bliver det børnenes nye bedste ven.

 

At opdrage hunden kræver at man finder en balance, for den trives bedst i et hjem, hvor grænserne er tydelige, men har samtidig brug for, at man husker at rose den og ikke skælder for meget ud. Det er en følsom hund, der reagerer ved at blive indelukket, hvis man bruger den hårde tone for meget.

 

Træning udenfor året rundt

Du skal være opmærksom på, at denne hunderace, grundet dens tætte kropsbygning, kan have svært ved at køle ned om sommeren, hvilket kan føre til hedeslag. Det er derfor en god idé at træne med den morgen eller aften i de varme perioder.

 

Om vinteren kan den have svært ved at holde varmen, da den ikke har underuld, så det er en god idé at investere i en lille hundefrakke.

Skriv en kommentar