Billige lån – RKI ingen hindring – Nemt og hurtigt!

Det er ikke nogen let opgave at finde en lånudbyder, der vil låne dig penge, hvis du er registreret i RKI som dårlig betaler. Lånudbydere vil være sikre på, at de får pengene, de låner dig, tilbage. Derfor vurderer de fleste udbydere, at der er for stor risiko forbundet med at låne penge til en person, der har misligholdt gæld hos andre kreditorer. Hvis du er registreret i RKI, kan du læse her, hvordan du kommer ud af RKI og øger dine chancer for at kunne optage et
lån online senere. Er du ikke RKI-registreret, kan du blive bevidst om, hvordan du undgår at havne i RKI.

Hvad er RKI, og hvordan havner jeg i RKI?

RKI er Danmarks største register over dårlige betalere og ligger inde med alle kreditinformationer. Det er kun virksomheder og offentlige myndigheder, som er medlem af RKI, der kan se, hvem der er registreret. Det er derfor ikke alle, der kan tjekke registret. Du bliver registreret i RKI, hvis du har modtaget regninger og rykkere fra din kreditor, uden du betaler. En kreditor skal have sendt dig tre rykkere, før du kan registreres i RKI. Det er kun kreditorer, der er tilmeldt RKI, der kan registrere dig som dårlig betaler. Det betyder omvendt, at virksomheder og offentlige myndigheder, som ikke er medlem, ikke kan indberette dig hos RKI. Derudover kan privatpersoner ikke registrere andre personer, da det kræver et CVR-nummer for at blive medlem af RKI. For at en virksomhed eller en offentlig myndighed kan indberette dig i RKI, skal du være fyldt 18 år. Du er ikke i tvivl, hvis du bliver registreret som dårlig betaler, da du automatisk bliver informeret. Derudover kan du altid tjekke din status ved at logge ind på dininfo.dk.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Du kan højest være registreret i RKI i fem år, hvorefter registreringen bliver slettet – også selvom du ikke har betalt din gæld. Det betyder dog ikke, at gælden forsvinder efter fem år, du er bare ikke registreret i RKI længere. Derfor kan kreditoren fortsat bede om en tilbagebetaling af gælden – eksempelvis ved at bringe sagen for fogedretten. Der er overordnet to måder, du kan komme ud af RKI på:

  1. Skab overblik og afbetal din gæld

Den første og mest hensigtsmæssige løsning er, at du betaler din gæld til dine kreditorer. Har du flere kreditorer, bør du skabe et overblik over, hvor meget du skylder til dem hver. Den bedste måde at skabe overblik på er at lægge et budget. Når du laver et budget, får du et retvisende billede af, hvor mange indtægter og udgifter du har. Budgettet kan derfor vise, hvor meget du betaler (eller bør betale) til kreditorerne om måned. Hvis du ikke betaler din gæld, fordi du ikke har penge nok på kontoen, kan budgettet tydeliggøre, hvordan du bruger dine penge, og hvor du kan spare, så du kan betale dine kreditorer. Budgettet er et rigtigt godt redskab til at gennemskue din økonomi og få den på rette kurs igen. Når du får stabiliseret din økonomi og afbetalt din gæld, højner du dine chancer for at kunne optage et lån senere og få en god kreditvurdering.

  1. Betalingsaftaler

En anden løsning på at komme ud af RKI er, at du laver aftaler med dine kreditorer. Ved at forhandle et realistisk afdrag på din gæld kan du komme ud af RKI. Du og din kreditor kan gennem betalingsaftaler sigte mod, at du kommer ud af RKI, og at kreditoren får sine penge tilbage. For at du kan overbevise din kreditor om at lave aftaler med dig, er det også en god idé at have lagt et budget. På den måde kan du signalere, at du har et overblik over din økonomi, og at du er villig og klar til at betale gælden. Budgettet kan derfor fungere som en ’troværdighedsfaktor’.

Når du har afbetalt din gæld, skal du bede din kreditor om at slette dig i RKI. Det er dit ansvar, at kreditoren bliver gjort opmærksom på, at du har afbetalt gælden. Det er desuden væsentlig, at du ikke kan blive registreret i RKI for den samme gæld flere gange.

Dyrt at låne som RKI-registreret

Selvom det er en hæmsko at være registreret i RKI, kan det alligevel ses som en fordel, hvis det at optage lån er blevet en dårlig vane. Når du er registreret i RKI, har du meget begrænsede muligheder i forhold til at optage flere lån. Derfor kan en RKI-registrering være en hjælp på vejen til at komme ud af en ond spiral. Det er ikke muligt at optage lån trods RKI hos lånudbydere, du finder på MONEYBANKER.dk hvor du kan sammenligne lån. Alligevel findes der udbydere, som tilbyder lån til dårlige betalere. Hvis det netop er en dårlig vane at optage lån, er det ligeledes en dårlig idé at stifte mere gæld trods RKI. De lån, der udbydes til RKI-registrerede, har typisk et højt renteniveau og er generelt forbundet flere omkostninger. Grunden til det er, at udbyderen løber en stor risiko ved at udlåne penge til en dårlig betaler. Derfor er det svært at finde billige lån trods RKI. Et lån trods RKI vil typisk ende med, at du kommer til at skylde flere og flere penge, og det bliver en større kamp at komme ud af RKI igen.

Skriv en kommentar