Sådan kommer ud af RKI

Der er ikke nogen mennesker der ønsker sig at være registreret i RKI. Det giver nemlig en masse bøvl, specielt hvis man gerne vil låne penge, tegne mobilabonnementer eller lignende. Heldigvis er det da muligt at komme ud af RKI, hvis man skulle være så uheldig at havne der. Det forholder sig sådan, at der findes 4 muligheder, og dem gennemgår vi her.

Inden vi kigger på hvordan man kommer ud af RKI, så vil vi gerne bruge et øjeblik på at fortælle hvordan man havner der. Det forholder sig sådan, at dem du skylder penge skal have sendt dig mindst 3 rykkere inden de kan indsende din sag. Endvidere skal du skylde mindste 1000 kroner til kreditor. Hvis disse simple betingelser ikke er opfyldt, så er det ikke muligt at bliver registreret.

Lad os kigge på mulighederne for at komme ud.

1: Betal din gæld

Jeg gætter på, at du nok allerede havde set denne her mulighed. Ofte er det dog ikke muligt for personer registreret i RKI, at nå hertil. Men da det er en reel mulighed, så skal den selvfølgelig også med på listen. En mulighed kunne jo også være en samle lån, og dermed chancen for at indfri gælden. Her kan du altså overveje muligheden for et lån trods RKI registrering

2: Vent 5 år

En registreret i RKI gælder i 5 år, og herefter kan man ikke længere være registreret for det samme forhold. Det betyder altså, at man kan væbne sig med tålmodighed og vente 5 år, herefter vil man så blive slettet fra registreret. Det er så en forudsætning, at man ikke i perioden bliver registreret for nye forhold. Hvis det skulle ske, så starter der en ny 5 år periode før det nyeste forhold forsvinder.

3: Indsend en indsigelse

Hvis man gør indsigelse overfor et forhold, så skal kreditor bevise at du skylder dem penge. I mens de finder de beviser frem, så skal Ribers slette din registrering. Her er det altså muligt at skabe en hul, hvor man i en periode ikke er registreret. Det gør det så muligt at optage et lån på bedre vilkår, og dermed bliver det billigere for dig.

Metoden her kræver dog, at du ikke har forsøgt at lave afdragsordninger eller lignende, som bekræfter at du anerkender din gæld til kreditor. Desuden skal du gøre indsigelse over for alle de forhold du er registreret for.

Når du indsender din indsigelse, skal det skal på en måde, som gør at du kan spore den efterfølgende. Det kan fx være som anbefalet brev, eller som en pakke. I begge tilfælde har du mulighed for at følge op på forsendelsen.

4: Gå i dialog med kreditor

I nogle tilfælde kan man tale med kreditor om en afdragsordning, og på den måde få slettet sin registrering. Det er dog ikke altid, at kreditor går med til at slette din registrering. De kan nemlig ikke igen senere indsende en ny registrering for det samme forhold. Derfor er det en stor risiko for dem, at få din registrering slettet.

Skriv en kommentar