kontorstolen er pengene vaerd

Kontorstole er meget dyre, et hurtigt kast på de forskellige forhandlere viste at de ligger alt fra 4.000- 20.000 kr. Det er mange penge at give for et produkt, er de virkelig det værd? Mange går rundt og tror at fysisk arbejde er skadeligt for kroppen. Man har den forestilling at en murer, slider sin krop ned gennem årerne og har lettere ved at få rygskader, da de løfter meget i løbet af dagen. 

 

Fysisk arbejde og inaktivt arbejde er lige hårdt

Det viser sig faktisk at både muren og personen som sidder på kontoret, begge har risiko for skader. Det overraskede mig faktisk at personer med kontorarbejde var i risiko zonen for skader. Men det er de faktisk, skader blandt kontoranastte er meget hyppige. Dette dækker over alt fra skader i ryggen, nakken, hoften og skuldrerne. Rygskader er meget hyppige, især ved lænden som er svag, skaderne dækker over kroniske skader som diskusprolaps eller irritationer i ryggen. Disse opstår fordi man ikke får nok og korrekt støtte i ryggen. Det kan være hvis lænden ikke får nok støtte og hermed spænder eller ryggen ikke dækkes af hele kontorstolen og hermed irriteres. 

 

For meget inaktivitet stresser kroppen

Mange faktorer bidrager til skader blandt kontoransatte. Læste på Prostoles hjemmeside, som har skrevet en masse om det. De forhandler et stort udvalg af kontorstole og har samlet en masse nyttig info. Kontoransatte sidder typisk ned i mange timer og mange bevæger sig faktisk slet ikke. Dette er slet ikke sundt for kroppen at sidde så inaktivt så længe. Sidder man i den samme position i længere tid, så øger man risiko for skader markant. Man skal derfor huske at bevæge sig i løbet af dagen og variere sine sidestillinger. Ens krop bliver alt for svag og skrøbelig over tid, når vi ikke bruger den. 

 

Så faktisk er murer eller anden form for fysisk arbejde ligeså farligt som siddende arbejde. Det handler om at passe på sig selv og tage sine forholdregler. Vores kroppe tilpasser sig miljøet, en murer vil med tiden opbygge en bedre fysisk og kunne klare mere. Hvorimod en kontoransat udvikler en skrøbeligere krop. 

 

 

 

Skriv en kommentar