Hvorfor køber folk overhovedet bitcoin?

Folk køber bitcoin, fordi det er valutaen i et system, der minder rigtig meget om det, der altid har eksisteret. Fra et teknisk perspektiv er denne valuta baseret på forskellige matematiske formler, der gør den sikker. Resultatet er meget vildt, fordi det muliggør overførsel eller udveksling af værdi mellem to parter – direkte og uden at man skal kende dem. Det er det smukke ved bitcoin. Faktisk ikke kun bitcoin, men det er lige, hvad denne artikel handler om.

I forhold til værdier, så er dette system meget “naturligt” og bygger på vores værdier som frihed og at tingene skal være så fair som muligt. Hvis man implementerer disse værdier i penge, så får man de bedste penge muligt. Det er muligt at udveksle værdi mellem to parter uden mellemmænd som banker eller stater, og så sker det oven i købet meget hurtigt og til relativt lave gebyrer. Dette er frihed, og vi har det egentlig også i Danmark til en vis grad. Men tager du til andre lande, så kan du ikke bare sende penge til hinanden uden at skulle registrere alt muligt.

Man kan derfor kalde bitcoin for ærlige penge. Dette er i modsætning til uærlige penge, som vi ser i dag. I dag kører bankerne med det, man kalder for “fractional reserve banking”. Dette betyder, at de ikke har alle dine penge i banken. Hvis alle hævede deres penge samtidig, så vil banken ikke kunne udbetale pengene. Din bankrådgiver siger nok, at pengene er sikre, men de tilhører egentlig banken, og de kan gøre med dem hvad de har lyst til.

Et meget vigtigt spørgsmål man kunne stille sig selv er: hvorfor er bitcoin bedre end andre valutaer? Svaret kan være meget simpelt eller kompliceret. For at gøre det simpelt, så kan vi nævne følgende: transaktionsomkostningerne er meget lave, mere praktisk, fastsat mængde (21 millioner) og så er det selvfølgelig ærlige penge, og det passer meget bedre sammen med vores menneskelige værdier sammenlignet med “rigtige” penge, som ikke er rigtige længere. I gamle dage havde man nemlig guldstandarden. Klik her hvis du ønsker at komme i gang med bitcoin og dermed komme i gang med ærlige penge.

Skriv en kommentar