Gør praktik i udlandet muligt med et lån

Går du og drømmer om at komme af sted på praktik som sygeplejerske i udlandet? Vil økonomien ikke tillade det? Sådan behøver det ikke at være. Her får du et række tips til, hvordan du nemmest kan komme af sted på praktik, samt hvad et praktikophold kan gøre for dig. 

Hvad kan et praktikophold gøre for dig? 

Et praktikophold i udlandet er mere en bare en tur til udlandet. Det er en unik mulighed for at opleve, hvordan det er at arbejde med sit fag i praksis. Som studerende går man bare og venter på den dag, hvor man kan komme i gang med arbejdet. Det giver et praktikophold dig muligheden for at få en forsmag på.  

Samtidig kan et udlandsophold give dig mulighed for at få et større indblik i sygeplejerskefaget. Næsten uanset hvor du tager hen, vil du opleve, at der findes andre arbejdsmåder og metoder, hvilket kun vil give dig mere erfaring som sygeplejerske. 

Hvor kan du komme hen? 

Sygeplejerske praktik i udlandet foregår oftest i et U-land. Det vil sige at der er gode muligheder for at komme til Afrika eksempelvis. Det er bestemt et udfordrende initiativ, at tage til et U-land og arbejde inden for sundhedssektoren. Det kan give mulighed for nogle specialer, som der ikke er mulighed for i Danmark. På samme tid vil du også opleve sundhedssystemer, som ikke har de samme midler, som vi kender til hjemme i Danmark. 

Prisen på et udlandsophold 

Ofte kan man både få sin SU med til udlandet, tilmed også søge legater ved siden af, til at finansiere sit ophold. Selvom der er tale om et ophold i et U-land, kan det stadig godt løbe op i en del penge. Der skal både betales for transport, kost og logi. Men der kan også være brug for vaccinationer for at komme af sted, samt en række af rejseforsikringer. Prisen afhænger også af, hvor mange uger du vælger at være væk. Skal det være en kortere praktik på 4 uger, eller er du mere interesseret i et længere ophold på 12 uger? Det kan have stor betydning for den samlede pris.  

Læg et budget for opholdet, og dan et overblik over rådighedsbeløbet. Måske er der brug for supplere med et favorabelt lån. Et praktikophold er en enestående chance, så det kan være en investering værd.  

Et ophold efter dine ønsker 

Hvis du vælger at tage af sted på praktik i udlandet, er det selvfølgelig vigtigt, at det sker helt efter dine præmisser. Derfor vil det naturligvis også være muligt, at afprøve de afdelinger, som du er interesseret i. Du vil derudover også blive brugt og konsulteret efter dine kompetencer, således at du bliver tilpas udfordret. Og så er der naturligvis også mulighed for at gå på udforskning, i det pågældende land. Du får almindelige arbejdstider, og i fritiden er der fri leg. Derfor er det måske bedre at tage et længere praktikophold, så man kan nå at opleve det, man ønsker. 

Skriv en kommentar