Bliv klar til folketingsvalget

I Danmark er folketingsvalget en tilbagevendende begivenhed. Mere præcist skal der udskrives folketingsvalg mindst hvert fjerde år. Det er statsministeren, der har magten til at udskrive det, og når vedkommende gør det, starter ofte en større begivenhed i samfundet.

Overalt bliver ophængt valgplakater, der opfordrer dig til at stemme på den ene eller anden folketingskandidat. Det er heller ikke noget særsyn at blive mødt af politikere eller partimedlemmer, der uddeler enten mad, blomster eller merchandise. Politikerne bejler til dig som vælger fra højre og venstre. Derfor kan det også være lidt af en opgave at gennemskue, hvor du egentlig bør sætte dit kryds. Det kan du heldigvis blive klogere på i det følgende.

Vælg en folketingskandidat, der repræsenterer dit synspunkt

Der er så mange folketingskandidater, fordi der er så mange forskellige synspunkter og holdninger blandt de danske vælgere. Faktisk er der så mange politiske ståsteder, at det er sjældent, at politisk parti er internt enig.

Når du derfor skal stemme til folketingsvalget, bør du tage udgangspunkt i de værdier, der er vigtigst for dig. Det varierer en del fra person til person, men ofte vil det være én eller flere af de følgende områder:

  • Økonomi, herunder også skattetrykket
  • Indvandring
  • Klima
  • Velfærd

Derudover er det naturligvis vidt forskelligt, hvad du som enkeltperson ønsker, at der skal ske med disse områder. Bliv derfor klogere på dig selv, inden du sætter dit kryds. På den måde kan du lettere finde den rette politiker til at føre dine kernesager.

Politikeren skal have en realistisk plan

Når der er valgkamp i Danmark, er der bestemt ikke mangel på valgløfter. Enhver politiker mener, at vedkommende er den bedste til at løse opgaven. Derfor vil du høre valgløfter overalt. Det er da også valgløfterne og kernesagerne, som du bør tage udgangspunkt i. Der er ingen fornuft i at stemme på en politiker, som du ikke er enig med.

Men foruden enigheden bør du også undersøge, hvordan politikeren vil realisere sine valgløfter. Nogle politikere har en mere gennemtænkt og realiserbar plan end andre.

Hvis du ikke kan finde en plan for, hvordan politikeren vil nå i mål med sine valgløfter, er du altid velkommen til at spørge politikeren. Det kan du blandt andet gøre ved mail, telefonopkald eller henvendelse på sociale medier.

Nogle mennesker afskyr fra at kontakte politikere, men det er du som vælger i din gode ret til.

Skriv en kommentar