Balancen i livet- med et lav selvværd

Balancen i livet- med et lavt selvværd

Synes du også det er svært at bevare en god balance i dit liv? Er du også tit styret af hvilke meninger dine venner og familie har? Synes du at når du sammenligner dig med andre, så er det tit dig der taber?

Hvis du kan svare ja til disse punkter kan du sikkert også svare ja til dem der kommer her:

  1. Jeg føler mig tit utilstrækkelig.
  2.  Hvis jeg modtager et kompliment, tænker jeg at der er noget folk har misforstået.
  3. Jeg er ikke så god til at se mine egne behov, og tilsidesætter dem gerne for at møde andres.
  4. Jeg har svært ved at “pleje” sunde venner og nære relationer.
  5. Jeg har ikke særligt høje forventninger.
  6. Jeg stoler ikke på min egen dømmekraft.
  7. Jeg har svært ved at identificerer mit selvbillede.

Hvis du også kan identificere dig selv med disse syv punkter, er der det sikkert fordi du lider af en helt specifik “sygdom” nemlig dårligt selvværd! Provokerer det dig at blive sat i bås? Det er kun godt, der skal lidt gå på mod til for at ændre på et lavt selvværd, men hvis du ikke gør det, kan det have store konsekvenser for både dig og din eventuelle familie. 

Hvilken konsekvenser kan der være ved lavt selvværd?

Ja, hvilken konsekvenser kan der være ved lavt selvværd? Er det også så slemt? Det kan give et uønsket udfald, hvis du, når du træffer vigtige valg i dit liv, at du så træffer valget baseret på hvad andre, måske dine forældre, venner eller kollegaer synes er god stil, eller god takt og tone. Forestil dig at du skal vælge en uddannelse, det gør dig meget usikker, fordi du kan ikke rigtig mærke hvad du har lyst til, så du skæver lidt til din sidemand. Hun/han er en af de der, som ved hvad de vil, de har siden fødslen vidst at de ville være livreddere eller astronauter frisør, landmand du forstår sikkert hvor jeg vil hen. Nu vælger du at søge samme uddannelse som den selvsikre person i rummet, men hvad vil der så ske, når du måske vågner op 20 år senere, og har fået styr på dig selv, og du står i hår til albuerne og klipper det ene hoved efter det andet som frisør!!  og ikke nok med det, du er rigtig utilfreds med dit liv, og ville ønske du havde gjort dig en selvstændig tanke, inden du valgte at kopierer dig frem i livet. 

Valg af partner og dårligt selvværd.

Det vil også være et problem hvis du valgte den forkerte livsledsager, fordi du baserer dine valg på hvad andre mener er rigtigt. Måske har du lyttet til din bedste ven, der synes Bettina er en skøn kvinde, og du finder ud af at din ven har valgt den helt forkerte partner til dig! Fordi du ikke havde en mening selv! Det ville da være helt igennem ærgerligt at vågne op som 50-årig, halvskaldet og med morfar mave, og finde ud af at det vidst var en fejl.

Når det går helt galt.

Lad os spole lidt tilbage, du er ung og det med damerne er lidt svært, det er faktisk så stor en udfordring, at du har virkelig svært ved at tale med en flot kvinde. Det er så her en af dine venner foreslår at du tager en øl eller tre, for at mande dig lidt op! Du finder faktisk ud af at det er den rene mirakelkur, og mirakeldrikken virker ikke kun i forhold til damerne, men så sandelig også i andre forhold i livet, på jobbet f.eks. det er den korteste glidebane i verden i retning af et alkoholmisbrug, og hvis du ikke vågner op af den vildfarelse, kan det betyde at du for alvor kommer i problemer.

Gør noget ved dit lave selvværd

Det kan betale sig at søge lidt assistance i forhold til lavt selvværd, find en psykolog der har speciale i lavt selvværd og få talt lidt om hvad der er din størst udfordring.
få lokaliseret hvornår dit lave selvværd er værst, er det i forhold til at sige fra, eller i håndtering af konflikter du har det største problem. Lær ved hjælp at psykologen at se dine egne forcer og arbejd med at fremme dine bedste egenskaber, så du kan stå i dig selv og ved dine egne meninger.

 

Skriv en kommentar